Skip to content

Laten we samen schaduw creëren.

Rolluiken en ZIPX-Screens van Wilms

Meegeleverd met uw kunststof kozijnen

Onze kunststof kozijnen zijn uit te breiden met rolluiken en ZIPX screens. Deze zijn zowel in inbouw- (geen kast zichtbaar) als voorzetuitvoering (traditioneel) leverbaar.

Waarom kiezen voor rolluiken?

  • Voorzien van originele Somfy motoren. Bedienbaar met draadloze muurschakelaar of afstandsbediening.
  • Je bespaart energiekosten. In de winter blijft de barre kou buiten en hou je de knusse warmte binnen. Je zult je verwarmingskosten flink zien dalen. In de zomer zorgen rolluiken dan weer voor een aangenaam binnenklimaat. Doordat de zonnestralen worden afgeblokt voor ze binnenvallen, warmt je woning niet op. Die dure airconditioning is dus niet nodig.
  • Je nachtrust verbetert. In een goed verduisterde kamer slaap je beter, op eender welk moment van de dag. Bovendien zorgt de aanwezigheid van rolluiken voor een verhoogde geluidsreductie tot zelfs 8 dB, op voorwaarde dat het rolluik en raam volledig gesloten zijn.
  • Je voelt je veilig. Het is bewezen dat rolluiken een inbraakremmende functie hebben. Enerzijds hebben ze een afschrikkend effect op inbrekers, anderzijds zal het ook effectief langer duren om in te breken.
  • Privacy. Een rolluik is nog steeds de beste optie om voor privacy te zorgen. Wanneer het rolluikblad volledig naar beneden is, kan er niemand meer naar binnenkijken. Bovendien zorgt de aanwezigheid van rolluiken voor een warme, gezellige sfeer.

Waarom ZipX Screens?

  • Windvast. Onze screens zijn voorzien van een rits in de geleiders, waardoor het screendoek stevig in de geleider valt. Deze is daardoor windvast en gaat niet klapperen bij hoge windsnelheden.
  • Voorzien van originele Somfy motoren. Bedienbaar met draadloze muurschakelaar of afstandsbediening.
  • Je geniet van een aangename binnentemperatuur. Zonwering dient in de eerste plaats om de zon buiten te houden. In de warme zomermaanden geniet je van een aangenaam binnenklimaat doordat de zonnestralen worden tegengehouden voor ze binnenvallen.
  • Je beschermt je interieur. Een voordeel waar je meestal niet bij stilstaat, is dat je interieur langer meegaat. Een zonwering blokkeert de schadelijke UV-stralen die verkleuring veroorzaken.

Sergé Doeken

De Sergé collectie, een reeks van glasvezeldoeken (42% glasvezeldraad – 58% PVC coating), is speciaal ontwikkeld voor buitentoepassingen. Dit kwalitatieve doek vertoont het beste hanggedrag van alle op de markt beschikbare collecties en is bestand tegen water, UV-straling, koude en warmte en mag nat opgerold worden. Bovendien is het weefsel vormvast tussen -35°c en 50°C en onontvlambaar (brandklasse M1).

De Sergé-doeken hebben een openheid van 1, 5 of 10 procent. Standaard werken wij met de Sergé 5%-doeken. Kiest u voor Sergé 1%, dan zorgt u voor meer privacy. Bij Sergé 10% krijgt u een betere doorkijk van het doek. De keuze ligt dus volledig in uw handen.

Brochures en handleidingen

Motorisatie screens
Motorisatie rolluiken