[vc_row padding_top=”0px” padding_bottom=”0px”][vc_column width=”1/2″ fade_animation_offset=”45px”][vc_column_text][text_output]
Hoe houd ik mijn kunststof kozijnen mooi?
Kunststof kozijnen hebben weinig onderhoud nodig. Het regelmatig schoonmaken van de kunststof kozijnen met warm water en een schoonmaakmiddel zonder bleek of schuurmiddel is voldoende. Vergeet u niet af en toe de ontwateringsgaatjes in de spouw te controleren op verstoppingen, indien er een verstopt is door vuil kunt u deze doorprikken met bijvoorbeeld een breinaald.
Gaat het vuil niet van uw kozijnen af? Wij hebben speciale kunststof reinigers in de aanbieding welke u zouden kunnen helpen. Vraag ons naar de mogelijkheden/kosten.[/text_output][text_output]
U kunt eens in het jaar uw draaikiepramen voorzien van een druppel olie, hoe dit moet kunt u hier lezen in de Bedienings- en onderhoudsinstructie van Siegenia.
Mijn ramen zijn beslagen, hoe kan dit?
Beslagen ramen zijn ’s ochtends in het voor- en najaar geen onbekend gezicht. U vraagt zich misschien af: ”Hoe kan dat nu? Ik heb toch dubbel glas of hr++ glas. Isoleren mijn kunststof kozijnen dan wel voldoende?”
Condensvorming tussen de ruiten, dus in de spouw, mag natuurlijk niet voorkomen. Hiervoor neemt u direct contact op met ons. Maar wat u misschien niet weet is dat beslagen ramen aan de binnen- of buitenzijde een normaal en natuurlijk verschijnsel zijn. Voor beide situaties is een duidelijke verklaring. Graag leggen wij u dit uit.
Mijn ramen beslaan aan de buitenzijde. In sommige situaties ontwikkelt er zich condens op dubbel of hr++ glas. Dit komt door de hoge isolatiewaarde van dit soort glas. De condens ontstaat wanneer er een lage buitentemperatuur heerst, samen met een hoge relatieve vochtigheid. Deze situatie ziet u vaak tijdens de ochtenduren in het voor- en najaar. De condens verdwijnt in de loop van de ochtend weer, zodra de temperatuur oploopt en de luchtvochtigheid afneemt. Condensvorming is dus geen fout in het product, maar een gevolg van de zeer hoge warmte-isolatie van het glas. Het beslaan van uw ramen aan de buitenzijde is niet te voorkomen. Zolang de buitentemperatuur laag en de luchtvochtigheid buiten hoog is, zal de condens terug komen. Overigens hoeft het niet zo te zijn dat al uw ramen aan de buitenzijde beslaan. De stand van de wind, beschutting door struiken en andere zaken kunnen dermate invloed hebben, dat een gedeelte van de ramen juist niet of juist wel beslaat. Het kan dus gebeuren dat u aan één zijde van het huis wel condens heeft en aan de andere zijde niet. Die ruiten isoleren echter even goed. Het verschijnsel doet zich gemiddeld 100 uur per jaar voor, vaak zeer vroeg in de ochtend, wanneer u er geen last van hebt. Ruiten, die onder overstekken zitten, of waar de wind veel langs blaast, enzovoort, hebben vaak géén last van condensvorming.
Mijn ramen beslaan aan de binnenzijde. Het komt niet vaak voor, maar het kán wel. Wanneer het buiten koud is en de luchtvochtigheid in uw huis is relatief hoog, dan is het mogelijk dat uw ramen aan de binnenzijde beslaan. In badkamers, keukens en zelfs woonkamers waar veel vocht aanwezig is, komt condensvorming dus soms voor. Dit komt niet door het dubbel glas, maar door een combinatie van temperatuur en vochtigheid. Hoe krijgt u deze condens weer weg of voorkomt u dat deze condens ontstaat? Heel eenvoudig; door de luchtvochtigheid omlaag te brengen en door beter te ventileren. Hoe beter isolerend uw glas is, des te kleiner het risico op condensvorming aan de binnenzijde.
In het kort:
- Heeft u last van beslagen ramen bij dubbel of HR++ glas? Dat mag aan de binnen- en buitenzijde.
- Heeft u last van condens tussen de ruiten? Neemt direct contact op met Kozijn Midden-Holland, waarschijnlijk is uw ruit lek.
Beslaan buitenzijde:
- Hoge luchtvochtigheid buiten en lage buitentemperatuur
- Verdwijnt vanzelf wanneer buitentemperatuur stijgt en luchtvochtigheid daalt
- Condensvorming op de buitenzijde is een bewijs van de hoge warmte-isolatie van uw glas
Beslaan binnenzijde:
- Hoge luchtvochtigheid binnen en lage buitentemperatuur
- Oplossen door beter te ventileren
- Hoe beter isolerend uw glas, des te kleiner de kans op condensvorming aan de binnenzijde
Hr++ glas of triple glas zorgt voor een hoge warmte-isolatie van uw woning. Maar ook de hedendaagse kunststof kozijnen dragen hier aan bij. Met hun holle kamers houden de kozijnen net als het isolatieglas de lucht vast. Dit zorgt voor optimale isolatie en daarmee realiseert u een enorme energiebesparing. Bent u klaar om te investeren in uw woongenot en uw energierekening te verlagen?[/text_output][/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″ fade_animation_offset=”45px”][vc_column_text][text_output][/text_output][text_output]
Mijn draaikiepraam hangt op één scharnier, hoe verhelp ik dit?
Ik krijg mijn raamkruk niet volledig naar beneden, hoe kan dit?
Heeft u een inzethor in het raam gemonteerd? Dan zorgt deze door zijn aluminium profiel voor een klein beetje speling, met wat extra kracht gaat de raamkruk naar beneden. Probeert u het eens zonder inzethor, het raam zou dan moeiteloos moeten sluiten. Is dit niet het geval? Neem dan contact met ons op, het raam moet dan worden afgesteld.[/text_output][image target=”blank” src=”1260″ alt=”” href=”” title=”” info_content=”” lightbox_caption=”” id=”” class=”” style=””][/vc_column_text][vc_btn title=”Meldcode’s glas” style=”3d” color=”info” align=”center” button_block=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fkozijnmiddenholland.nl%2Fwordpress%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F01%2FISDE-meldcode-Ben-Evers-jan-2022-1.pdf”][vc_btn title=”CE Prestatieverklaring” style=”3d” color=”info” align=”center” button_block=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fkozijnmiddenholland.nl%2Fwordpress%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F03%2FCE-total.pdf”][vc_btn title=”Algemene voorwaarden” style=”3d” color=”info” align=”center” button_block=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fkozijnmiddenholland.nl%2Fwordpress%2Fwp-content%2Fuploads%2F2022%2F06%2FAlgemene-voorwaarden-KMH-2.pdf”][vc_btn title=”Informatie AVG Wetgeving” style=”3d” color=”info” align=”center” button_block=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fkozijnmiddenholland.nl%2Favg-wetgeving%2F|title:AVG%20Wetgeving”][/vc_column][/vc_row]